Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشکده مجلس عوام بریتانیا طی گزارشی توضیح می‌دهد که چرا دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، تصمیم گرفت در اولین ساعات سال ۲۰۲۰ میلادی دست به عملیات تروریستی علیه شهید سلیمانی و همرزمانش بزند.

سرویس جهان مشرق - کتاب‌خانه‌ی مجلس عوام بریتانیا، ۱۶ دی ۱۳۹۸، طی مقاله‌ای توجیهی با عنوان «عراق، نفوذ ایران و مرگ سلیمانی[۱]» به تبیین ترور سردار سلیمانی پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تلاش مقاله بر این است که ترور سردار سلیمانی را در پی وقایعی که از چند سال گذشته در عراق رخ داده، بازتفسیر کند. البته تنش‌های حکومت عراق پس از این اتفاق نیز از نظر نویسنده مغفول نمانده است. اما توجه اصلی او به سرنوشت حکومت‌های ایران و آمریکا و تنش‌ها میان این دو پس از ترور سردار سلیمانی است. لازم به توضیح است که کتاب‌خانه‌ی مجلس عوام[۲] ارائه‌دهنده‌ی برخی خدمات پژوهشی است که نمایندگان این مجلس برای انجام وظایف خود به آن نیازمند هستند. علاوه بر این خدمات پژوهشی، کتاب‌خانه مجلس عوام مقالات توجیهی‌ای منتشر می‌کند که به صورت عمومی در وب‌سایت پارلمان در دسترس است.

کتاب‌خانه‌ی مجلس عوام بریتانیا، که علاوه بر موجودیت فیزیکی و نقش نگهداری از کتاب‌های مرجع، به صورت مجازی و اینترنتی نیز اقدام به انتشار گزارش می‌کند، مرجع و منبع اطلاعاتی نمایندگان مجلس پایین‌دستی در پارلمان انگلیس به شمار می‌رود. (+)

جلد گزارش کتاب‌خانه‌ی مجلس عوام بریتانیا با عنوان «عراق، نفوذ ایران و مرگ سلیمانی». برای خواندن متن کامل گزارش (به انگلیسی) روی تصویر بالا یا این‌جا کلیک کنید. (+)

در همین‌باره بخوانید:

›› پژوهشکده انگلیسی: راه سردار سلیمانی حتی بعد از ترورش ادامه دارد

«بن اسمیت[۳]» نویسنده‌ی این مقاله بحثش را با اشاره به اعتراضات گسترده‌ی مردمی عراق در سال ۲۰۱۹ میلادی آغاز می‌کند. این اعتراضات به طور کلی بالغ بر ۴۰۰ کشته بر جای گذاشت و در نتیجه‌ی آن نخست‌وزیر عراق، عادل عبدالمهدی، از مقام خود کناره گرفت. چرخش اوضاع بر خلاف میل آمریکا واشینگتن را برآن داشت که در دی‌ماه ۱۳۹۸ به بهانه‌ی پیشروی نیروهای داعش، به برخی از تأسیسات «کتائب حزب‌الله» در عراق و سوریه حمله کند. (جالب است که طبق نظر نویسنده، تهدید داعشی‌ها با حمله به کتائب حزب‌الله پاسخ داده شده است.) آمریکا این اقدام خود را علیه نیروهای شبه‌نظامی شیعه عنوان کرد که توسط ایران پشتیبانی می‌شوند.

مستند «جنگ سایه» درباره‌ی نقش شهید سلیمانی در پیروزی ایران در مبارزه با آمریکا بر سر کنترل خاورمیانه  [دانلود با حجم ~ ۲۰۰ مگابایت]

پس از شهادت شهید سلیمانی، سردار «اسماعیل قاآنی» (پشت تریبون) به عنوان جانشین او در فرماندهی نیروی قدس سپاه پاسداران، به‌سرعت و با قدرت تمام شروع به کار کرد. (+)

در همین‌باره بخوانید:

›› نقش شهید سلیمانی در وحدت ایران و عراق

با حمله‌ی آمریکا به تأسیسات کتائب حزب‌الله، مردم و برخی شبه‌نظامیان عراقی به ستوه آمدند و برخی از آن‌ها به سفارت آمریکا در عراق یورش بردند. دولت آمریکا ایران را عامل این هجمه دانست و تهران را تهدید به پاسخ‌گویی کرد. غافل از این‌که در ماه‌های گذشته سفارت‌خانه‌ی ایران در عراق نیز از آماج حملات برخی عناصر عراقی در امان نمانده بود. در این میان، حکومت عراق مداخلات آمریکا را نقض استقلال و حاکمیت خود خواند.

تجمع معترضان خشمگین عراقی مقابل سفارت آمریکا در بغداد در واکنش به حملات این کشور به نیروهای بسیج مردمی عراق، موسوم به «حشدالشعبی»، در آخرین روز از سال ۲۰۱۹ (+)

«ایران به خاطر هرگونه تلفات یا خسارت در هر کدام از ساختمان‌های ما به طور کامل مؤاخذه خواهد شد. هزینه‌ی «بسیار سنگینی» خواهند پرداخت! این یک هشدار نیست؛ یک تهدید است. سال نو مبارک!» توئیت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور وقت آمریکا، درباره‌ی حمله به سفارت این کشور در بغداد و تهدید ایران، یک روز قبل از آغاز سال جدید میلادی (۲۰۲۰) (+)

 در چنین وضعیت نابسامانی دونالد ترامپ برای فائق آمدن بر معرکه‌ای که خود به راه انداخته بود، بامداد سیزدهم دی‌ماه ۱۳۹۸، سردار سلیمانی را ترور کرد. نویسنده‌ی این مقاله تصریح می‌کند: «کنگره‌ی آمریکا از این اقدام مطلع نبود[۴] و متحدین آمریکا، مثل اتحادیه‌ی اروپا، نیز از این اقدام ترامپ غافلگیر شدند.» پس از این اقدام خصمانه‌ی ترامپ، وزارت دفاع آمریکا بیانیه‌ای منتشر کرد و ترور سلیمانی را یک «اقدام دفاعی» خواند. در این بیانیه آمده است که سردار سلیمانی در حال طراحی برنامه‌هایی علیه سیاستمداران آمریکایی در عراق و در منطقه بود[۵]؛ ادعایی که دولت‌مردان آمریکایی هیچ‌گاه نتوانستند آن را اثبات کنند و همین مسئله باعث انتقاد شدید رسانه‌های آمریکایی و بین‌المللی از تصمیم ترامپ شد.

نظر «نبیل خوری» دیپلمات آمریکایی، درباره‌ی ترور شهید سلیمانی توسط دولت ترامپ و این‌که توجیه ادعایی «تهدید قریب‌الوقوع» برای ترور سردار سلیمانی، کاملاً دروغ بوده است (جزئیات بیش‌تر) [دانلود]

در همین‌باره بخوانید:

›› دیپلمات آمریکایی: سلیمانی برای مردم خاورمیانه مقدس بود

پس از ترور سلیمانی، واکنش‌ها و مواضع مختلفی نسبت به این اتفاق شکل گرفت. برخی از واکنش‌های مهم در این مقاله ذکر شده‌اند. آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر ایران، عاملان این ترور را جنایتکارانی نامید که با «انتقام سخت» مواجه خواهند شد. پارلمان عراق طرحی را برای خروج نیروهای آمریکایی از عراق تصویب کرد. همچنین هزاران نفر از شیعیان عراقی در تظاهرات علیه این ترور، شعار «مرگ بر آمریکا» سر دادند. در این خصوص، نویسنده به مقاله‌ی «دنیل بایمن» استاد دانشگاه جورج‌تاون آمریکا و عضو ارشد مرکز سیاست خاورمیانه در اندیشکده‌ی آمریکایی «مؤسسه‌ی بروکینگز»، اشاره می‌کند که اظهار داشته: «... ما باید با پذیرش محدودیت‌های خاصی درباره‌ی استفاده از خشونت در عراق پیش رویم[۶].»

مراسم تشییع شهدای مقاومت در شهر نجف در عراق. هزاران نفر در تشییع شهید سلیمانی و شهید المهندس، و سایر شهدای مقاومت، در شهرهای مختلف عراق و ایران شرکت کردند تا به جهان اثبات شود، اقدام آمریکا به ترور این شهدا صرفاً یک عملیات تروریستی و نامشروع بوده است. (+)

وزارت خارجه‌ی انگلیس در بیانیه‌ای از تمام طرف‌ها خواست از تنش بیش‌تر خودداری کنند. بوریس جانسون در این خصوص گفت: «ما بابت مرگ سلیمانی تأسف نمی‌خوریم.» کشورهای عضو اتحادیه‌ی اروپا که ایران را در توافق هسته‌ای همراهی کردند، در بیانیه‌ای ایران را به تعهد در چارچوب برجام فراخواندند و تمام طرف‌ها را به خویشتنداری دعوت کردند. در واقع، واکنش مسئولین اروپایی بیش‌تر محتاطانه و به سوی آمریکا بود، اما از سوی دیگر، می‌دانستند که این اقدام آمریکا نقض علنی قوانین بین‌المللی است.

گزارش اولیه‌ی سی‌ان‌ان از درون پایگاه هوایی «عین‌الاسد» (میزبان نیروهای آمریکایی در عراق) پس از حمله‌ی موشکی ایران در واکنش به شهادت حاج قاسم [دانلود]

گزارش دیگر سی‌ان‌ان درباره‌ی تجربه‌ی نیروهای آمریکایی از حمله‌ی موشکی ایران به پایگاه «عین‌الاسد» [دانلود]

در همین‌باره بخوانید:

›› شهید سلیمانی چگونه به یکی از «سه مرد خطرناک» برای آمریکا تبدیل شد؟

این مقاله همچنین به خطر داعش و نقش پررنگ سردار سلیمانی در دفع آن اشاره می‌کند. با وجود مرگ «ابوبکر البغدادی» سرکرده‌ی این گروه تروریستی، در آبان‌ماه ۱۳۹۸، خطر داعش در عراق رفع نشد. از این رو، نویسنده معتقد است فوت سلیمانی باعث تضعیف ائتلاف‌های ضدداعش در عراق می‌شود که به نفع هیچ‌یک از طرف‌ها نیست. در واقع، آمریکا با ترور سلیمانی از چندین جهت ضرر کرد. در نهایت، نویسنده درگذشت سلیمانی را نقطه‌ی عطفی در خصوص رابطه‌ی ایران و آمریکا می‌داند. طبق نظر یکی از تحلیلگران اندیشکده‌ی آمریکایی «بنیاد هریتیج»، این ترور حاکی از این است که اکنون آمریکا می‌خواهد به طور مستقیم به ایران ضربه بزند. بنابراین ترور علنی سردار سلیمانی حاکی از تصمیم آمریکا برای نشان دادن «دست چدنی» خود به دنیاست.

نفس‌نفس زدن دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور وقت آمریکا، هنگام صدور بیانیه درباره‌ی حمله‌ی موشکی سپاه پاسداران ایران به پایگاه‌های آمریکایی در عراق در واکنش به شهادت حاج قاسم سلیمانی [دانلود]

در همین‌باره بخوانید:

›› «جک کین» نظامی آمریکایی و متهم پرونده ترور شهید سلیمانی کیست؟

[۱] Iraq, Iranian influence and the death of Soleimani Link

[۲] House of Commons Library Link

[۳] Ben Smith Link

[۴] The Soleimani Strike and War Powers Link

[۵] Statement by the Department of Defense Link

[۶] Killing Iran’s Qassem Soleimani changes the game in the Middle East Link

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین جنگ غزه قیمت سردار حاج قاسم سلیمانی شهید سلیمانی سپهبد سلیمانی سردار شهید سلیمانی نیروی قدس سپاه پاسداران حشدالشعبی ترامپ داعش پارلمان انگلیس دولت ترامپ عین الاسد مجلس عوام پایگاه هوایی عین الاسد شهید المهندس عراق آمریکا پارلمان عراق سلیمانی ترور سلیمانی سفارت آمریکا سردار اسماعیل قاآنی حشد الشعبی دونالد ترامپ مجلس عوام بریتانیا ایران بوریس جانسون ابوبکر البغدادی پایگاه عین الاسد پایگاه عین الاسد خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت ترور سردار سلیمانی مجلس عوام بریتانیا دونالد ترامپ شهید سلیمانی ی آمریکایی ی آمریکا درباره ی ی ایران حمله ی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۷۱۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الهندی: پاسخ ایران ثابت کرد اسرائیل قادربه حفاظت از خود نیست

معاون دبیرکل جهاد اسلامی با اشاره به اینکه حماس به نمایندگی از کل مقاومت فلسطین در مذاکرات، از حقوق فلسطینی‌ها دفاع می‌کند گفت عملیات «وعده صادق» ایران ثابت کرد اسرائیل قدرت محافظت از خودش را ندارد و کشور‌های منطقه باید در محاسباتشان تجدید نظر کنند.

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، در سایه تحولات اخیر مربوط به جنگ غزه، از مذاکرات آتش بس و تبادل اسرا گرفته تا افزایش تهدیدات رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح، «محمد الهندی» معاون دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین طی سخنانی به سرنوشت آخرین دور مذاکرات قاهره درباره آتش بس غزه اشاره و اعلام کرد که در حال حاضر در عمل مذاکرات به حالت تعلیق درآمده اما از آنجایی که آمریکا و رژیم صهیونیستی برای بازگرداندن اسرای اسرائیلی از غزه نیاز به این مذاکرات دارند انتظار می‌رود که مذاکرات از سر گرفته شود.

موضع حماس در مذاکرات به نمایندگی از کل گروه‌های مقاومت فلسطین است

الهندی در گفتگو با العربی الجدید درباره پیشنهاد جدید آمریکا در مذاکرات آتش بس که اخیرا از طریق میانجی‌ها مطرح شد اظهار داشت که پیشنهاد آمریکا در دور قبلی مذاکرات، یک بازاریابی گمراه کننده برای رژیم صهیونیستی بود. مقاومت در پاسخ به این پیشنهاد واشنگتن موضع خود را قاطعانه درباره مسائل اساسی مربوط به حقوق فلسطینیان و شروط اصلی مقاومت مطرح کرد که شامل عقب نشینی کامل نیروهای اشغالگر از نوار غزه، برقراری آتش بس جامع و بازگشت آزادانه آوارگان به مناطق خود بود.

وی افزود که مقاومت همچنین در راستای منافع مردم فلسطین نرمش زیادی از خود در مذاکرات نشان داد اما آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها به دنبال فریبکاری بودند و پیشنهادی که اخیرا به نام میانجی‌ها تبلیغ شد در واقع یک پیشنهاد کاملا آمریکایی بود که به شکل کامل در خدمت رژیم اشغالگر صهیونیستی قرار داشت. مقاومت نیز پاسخ این پیشنهاد آمریکا را قاطعانه داد و تاکید کرد که از اصول خود عقب نشینی نخواهد کرد.

این مقام جهاد اسلامی در ادامه اظهار داشت که جنبش جهاد اسلامی هیچ موضع جداگانه‌ای ندارد و جنبش حماس مجاز است به نمایندگی از کل گروه‌های مقاومت مذاکره کند. در این میان ادعاهای رژیم اشغالگر و شخص بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم مبنی بر اینکه حماس و گروه‌های مقاومت فلسطین در مذاکرات مانع تراشی می‌کنند دروغی بیش نبوده و با هدف به تعویق انداختن مذاکرات و طفره رفتن از انجام معامله‌ای است که صهیونیست‌ها مجبورند بهای آن را بپردازند.

محمد الهندی تصریح کرد که خود اعضای تیم مذاکره کننده رژیم صهیونیستی نیز به این موضوع اذعان دارند و منابع صهیونیستی بارها اعلام کرده‌اند که نتانیاهو در مسیر مذاکرات مانع تراشی می‌کند.

شکست صهیونیست‌ها در مناطق مختلف غزه در رفح هم تکرار خواهد شد

معاون دبیرکل جنبش جهاد اسلامی در پاسخ به این سوال که آیا ارتباطی میان مذاکرات و توقف حمله رژیم صهیونیستی به رفح وجود دارد یا نه گفت که رژیم صهیونیستی بحث حمله به رفح را به عنوان تصویری از پیروزی و رسیدن به هدف خود در نابودی مقاومت در رسانه‌ها تبلیغ می‌کند اما ما اطمینان می‌دهیم که اگر اشغالگران تجاوزی علیه رفح انجام دهند، سرنوشت آن مانند حمله به خان یونس یا شمال یا مرکز غزه خواهد بود و همه چیز برای صهیونیست‌ها به نقطه صفر برمی گردد و اشغالگران مجددا هیچ دستاوردی جز جنایت علیه غیرنظامیان نخواهند داشت.

پاسخ ایران نشان داد که اسرائیل قدرت محافظت از خودش را ندارد

وی در ادامه به عملیات «وعده صادق» جمهوری اسلامی ایران علیه رژیم صهیونیستی اشاره و اعلام کرد که این پاسخ تلافی جویانه جمهوری اسلامی ایران به رژیم اشغالگر در این شکل و اندازه بیانگر ناتوانی اسرائیل در محافظت از خود بوده و این عملیات ایران ثابت کرد که اسرائیل برای محافظت از خود نیاز کامل به آمریکا دارد. عملیات وعده صادق همچنین نشان داد که وزن اسرائیل در منطقه رو به کاهش بوده و بازدارندگی آن در حال فرسایش است و این رژیم نمی‌تواند آنگونه که خودش و آمریکا برنامه ریزی کرده بودند بر منطقه مسلط شود.

محمد الهندی تاکید کرد که بنابراین کشورهای منطقه باید در محاسبات خود تجدید نظر کنند. صد سال است که مردم غزه و فلسطین در مقابل چشم و گوش رژیم های عربی رنج می‌کشند.

احتمال انتفاضه جدید در کرانه باختری وجود دارد

وی درباره اوضاع متشنج کرانه باختری نیز اظهار داشت که در حال حاضر کرانه باختری در سایه تشدید حملات وحشیانه نظامیان و شهرک نشینان صهیونیست تبدیل به یک عرصه داغ شده و همه احتمالات در این منطقه از جمله وقوع انتفاضه جدید هم وجود دارد. به ویژه اینکه جنایات بی‌سابقه ارتش صهیونیستی و حمله شهرک نشینان مسلح به کرانه باختری و نیز یورش‌های مداوم صهیونیست‌ها به مسجدالاقصی در سایه بسته شدن کامل هرگونه افق سیاسی موجب می‌گردد تا هر گزینه‌ای برای تشدید اوضاع از جمله انتفاضه، محتمل باشد.

دیگر خبرها

  • الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل
  • سردار کوثری: کار آمریکا به جایی رسیده که دانشجو سرکوب می‌کند
  • پاسخ به بازدارندگی ایران با بازنویسی سناریوی ناکام «تحریم»
  • موضع‌گیری جدید «بایدن» درباره اسیران صهیونیست
  • (عکس) سردار سلیمانی و هوگو چاوز، امام مهدی و حضرت مسیح
  • (عکس) سردار سلیمانی و هوگو چاوز، امام مهدی و حضرت عیسی
  • سلیمانی عملیات‌هایی داشته که هیچ ژنرال آمریکایی نداشته!
  • الهندی: پاسخ ایران ثابت کرد اسرائیل قادربه حفاظت از خود نیست
  • الهندی:پاسخ ایران ثابت کرد اسرائیل قادر به حفاظت از خود نیست
  • انعکاس به موقع رسانه‌ها در پاسخ سخت ایران به اسراییل